fredag 8 november 2013

Hänt i veckan

Måste ändå börja med förra vecka, då jag på torsdagen igen fick hemsk spänningshuvudvärk. Har haft problem med min nacke nu i flera månader, av och till. Då ryggen äntligen blev bra började nacken bråka istället. Fick till sist nog och tänkte jag skulle kolla med en doktor vad det egentligen kan vara. Men doktorn gjorde inget annat än skrev ut muskelavslappnande medicin och gav mig en remiss till Fysioterapeuten. Tur nog råkar denna vara i samma byggnad så jag gick och bokade tid direkt, annars hade jag väl aldrig fått det gjort. 
Nu på tisdagen hade jag tid…. och efter en hel del övningar/prov/testningar låg jag till slut på rygg på britsen och så bad han mig att sätta huvudet rakt.

-Sätt huvudet rakt
-Ok
-Har du huvudet rakt nu?
-Ja???
Inte alls visade det sig. Han tog tag i mitt huvud och vred det lite till vänster, 
-NU har du huvudet rakt.
-Eh nej?
-Jo du har ett ledband på vänster sida om nacken som inte stöder huvudet som det ska. 
-Eh jaha?
-Har du varit i nån bilolycka?
-Nej? Eller jo vänta för ungefär 10 år sedan.
-Ok det är därifrån detta kommer då, whiplash. 

Tydligen kan nått som hänt 10år sedan påverka en mitt i allt.
Felet var ändå såpass ovanligt att han frågade om hans yngre kollega fick komma och undersöka mig, hon hade aldrig sett "mitt fel".  Visst det gick bra, och han visade hur hon skulle sätta fingrarna på höger sida om nacken för att sen försöka vrida min nacke till höger, detta gick bra. Men det är meningen att detta inte skall funka alls. Ledbandet ska stoppa denna rörelse. Vilket det nu för tillfället inte gör.
Så nu får jag sakta och försiktigt träna upp nacken, massören har förbud att röra den sidan av nacken överhuvudtaget + att jag absolut inte får strecha nacken för mycket. 
Men det är ju "bra" att veta vad jag har för fel iallafall, jag inbillar mig inte, bara det är ju lugnande.

Vad har hänt med huset?
-Elektrikern var och fixade dimmern i veckan (och skrämde Boss), så nu funkar den, äntligen. Han fixade även lampan i tekniska som timmermannen hade skruvat helt bort för att skiva innertaket (och kunde tydligen inte sätta tillbaka den).
-Traktorn var igår och hjälpte oss att få grovkökstrappan på plats, inga mera lastpallar till trappa.

Vad har inte hänt med huset?
-Spisfläkten är fortfarande orörd. Ingen lösning på detta ännu.
-Soffan och mat-bords-stolarna har inte kommit, nästa vecka lät det som.
-Inredningsmässigt, inte så mycket på den fronten heller.

1 kommentar:

  1. Nämen jösses! Att det skulle vara nåt sånt gammalt som ställer till det... Det var ju ändå lite otippat, men bra att det kom fram!

    SvaraRadera